Fra magtløshed til mandfolkepræstation

image
12. september 2022 kl. 12:21

Ålholm - FIF
Vores kære førstehold skulle torsdag d. 1/9 møde lokalrivalerne fra Ålholm, der sidste år var det ringere og sluttede som 2’er serie 4, som vores førstehold tidligere nævnt gik vandt og gik ubesejret igennem.
I håb om at kunne få arrangeret en god og fornuftigt omgang fodbold, så havde FIF tilbudt at stille kunstgræsbanen til rådighed, så vi ikke skulle ud og spille på Ålholmskolens mark areal. Dette var desværre ikke noget de tog i mod, hvilket tydeligt kunne ses på deres spillestil, da de kun kom for én ting. Det var tydeligt at se, at de kun havde en ting for øje, og det var at nedbryde det sprudlende fodboldspil, de i sidste sæson var blevet mødt af.

Kampen starter uheldigt ud med en skade til den rutinerede Mathias Højby, der i en duel på pløjemarken får vredet anklen rundt og må udgå efter hvad der lignede 45 sekunder... Jesper Klubien kommer direkte ind i midterforsvaret og får nemt taget livet ud af den grinagtige angriber, Terp, der gik og provokerede Fif drengene. Dette varede dog kun 15 mins tid, da Klubien også må udgå med en knæskade, der i en duel formegentlig hænger fast den elendige fodboldbane. Kampen ender ufortjent med en sejr til Ålholmsskolens fodboldhold. Midde formår at score på et velplaceret frispark, og vores serbiske bjørn stanger et hovedstød ind på hjørnespark i anden halvleg.

FIF - Dalby
Allerede to dage senere skal drengene i kamp igen, denne gang på kunstgræsbanen, der gennem tiden har vist Hillerøds flotteste opvisningsfodbold. Grundet torsdagens skadeshelvede, så har vi til dagens kamp fået to forstærkninger i form af Erman til midterforsvaret og Lasse Aagaard til midten. Kampens modstander er de bundske drenge fra Dalby, der får et par år siden kom med racistiske tilråd til vores elskede Jorge. Selv samme Malte Jorge har formegentlig ikke spillet siden, og havde til dagens kamp en ekstra grund til at vise sig frem. Første halvleg er rodet omgang, men hvor FIF drengene begynder at finde sprækkerne i Dalbys meget defensive tilgang. Simon Riise har i denne sæson fundet takterne og med sit evige gåpåmod været en såkaldt ”SuperSub”, der utrætteligt har været en torn i siden på modstanderen.

Efter 55 minutters spil, får Fif kaptajnen Midde en god bold igennem kæderne fra Sjelle, og med et par finurlige driblinger kigger han op og slår en millimeter præcis serv ned i bagrummet, hvor ”SuperSubben” Riise imponerende hiver den ned med brystet. Riise kigger op og placerer den elegant i det korteste hjørne, 1-0 til hjemmeholdet! Efter 65 minutters spil får Dalby meget tvivlsomt et straffespark, da Erman ellers uimodståeligt indhenter den hurtige angrebspiller og der efter kontakt med den granitskårne Erman lader sig falde i feltet. Dommer hopper uheldigvis på narrestregerne og giver Dalby et ufortjent straffespark.

Dette var ikke noget der slog hjemmeholdet ud, og minutter senere tager banens bedste Lasse Aagaard et power-løb fra eget felt, og efter flot forarbejde af Riise nemt sætter panden på det gode indlæg. 2-1 til hjemmeholdet! Dalby lægger pres på hjemmeholdet, men drengene holder dem hen og ihærdigt kæmper for at holde føringen. Med 15 minutter tilbage bliver FIF drengene reduceret til 10 mand, da Sjelle uheldigvis for tredje kamp i træk, må se sig mødt af det gule kort… Den iltre højre back ramte både bold og mand i den hårde tackling, og havde du spurgt Sjelle senior, så var der ikke skyggen af gult i duellen. Drengene kæmper og kæmper, men efter 89 minutters spil scorer Dalbys klart bedste spiller Bjørn et flot mål, da efterlader tilbagevendte Ralle prisgivet inde på stregen. Kampen ender 2-2, hvor den debuterende Lasse Aagaard blev kampens spiller.