Menu

Ikke Europa i denne omgang

image
19. maj 2022 kl. 16:44

Datoen sagde tirsdag den 17 maj 2022. Tidspunktet 19:00. Lokationen Milnersvej 35A, Hillerød.

Efter at have vundet første runde af DBUs pokalturnering uden kamp, skulle FIF Hillerøds bedste mandskab for alvor træde ind i turneringen. Dagens modstander Vejby/Tisvilde (serie 3) kom til Hillerød som det højest rangerede hold. Holdet fra Vejby ligger i skrivende stund til suveræn oprykning til serie 2 som ubesejrede og med en målscore på 78-15. I forhold til målscoren skal det dog nævnes, at Vejby først vinder 16-0 over Hundested på hjemmebane, og derefter vinder 0-13 over Hundested på udebane.

Med dette in mente var det en stor udfordring FIF Hillerøds udvalgte spillere stod overfor denne lune sommeraften. FIF truppen var på dagen sammensat af en blanding af spillere fra 1. holdet og spillere fra klubbens talenttrup “Fedtekarlende”. Den berømte pose var i allerhøjeste grad blevet rystet. FIF truppen til dagens kamp: Filip Vasiljevic, Frederik Blicher, Frederik Lorenzen, Jon Petersen, Marcus Døllner, Mathias Højby Andersen, Mathias Torp Steffensen, Michael Svarrer, Midde Willer, Nicolai Vorsaa, Oliver Nederschier, Oliver Nordentoft, Søren Borg Skibsted og Thomas Bloch Hansen.

Cheftræner Kalle lagde i sit taktiske oplæg vægt på, at spillerne skulle gå ud og nyde kampen og forsøge at holde på bolden: “Vi skal bare ikke give dem noget”.

Kampen var knap 1 minut gamle før FIFs målmand Marcus Døllner måtte hive bolden ud af netmaskerne. En misforståelse i opdækning og kommunikation mellem forsvars- og midtbanekæden førte til målet. En spand iskold vand i hovedet på FIF holdet, som med den værst tænkelige start havde gjort opgaven noget nær umulig.

FIF holdet havde i kampens første fase svært ved at få spillet på jorden til at flyde. Løsningen blev at søge den store angriber Filip Vasiljevic gennem lange bolde fra forsvarskæden. Filip viste på dagen stort løbearbejde, gode førsteberøringer og det fantastiske presspil som har gjort ham til et mareridt for samtlige modstandere som FIF har stået overfor. Dette presspil blandet med god portion løbevillighed skulle vise sig at give pote i kampens 18 minut. Filip får presset en Vejby forsvarsspiller til et boldtab i eget felt. Derefter sendte Filip den stakkels forsvarsspiller ud efter to ristede med en sparkefinte bag om støttebenet for til sidst at servere bolden for Midde Willer, som hamrede den ind bag en chanceløs Jesper Christiansen (ja ham) i Vejby målet. 44 årige Jesper Christiansen med 17 A-landskampe for Danmark må i øjeblikket hvor han hører bagstangens genklang inde i målet (for bolden så han ikke) have troet, at han var tilbage på Old Trafford i 2006. FANTASTISK mål.

Glæden var desværre kort da Vejby efter 25 minutter atter bringer sig i front med målet til 1-2 på et velspillet angreb, hvor FIFs målmand, Marcus Døllner, var fuldstændig prisgivet. Den unge FIF målmand spillede en fantastisk kamp på dagen. Han viste i løbet af kampen flere prøver på sine exceptionelle kompetencer. Der var faktisk flere der var i tvivl om, hvilken ende målmanden med 17 A-landskampe stod. Efter målet til 1-2 faldt der mere ro på kampen.

FIF fik bedre styr på spillet og fik produceret en hel del velspillede angreb med start fra egen forsvarskæde. FIFs venstre side med “Ti” på backen og “Orn” på kanten viste flere gange at de i den grad var mødt op til kampen. “Ti” kom i løbet af 1. halvleg frem til flere tidlige indlæg som gjorde ondt på Vejby. “Orn” viste kampen igennem prøvelser på sine proptrækker driblinger. De Vejby spillere som havde modet til at forsøge at vriste bolden fra FIFs venstre kant røg en tur i vaskemaskinen. “Orns” bestræbelser var lige ved at føre til udligningen før pause. Desværre for FIF gik dommedagshugget uden for feltet på stolpen. Udover FIFs venstre side skal “Oli” på den centrale midtbane nævnes og fremhæves for at have modet til at tage bolden til sig og skille sig godt af med den. FIF holdet kunne gå til pause med en følelse af, at have spillet sig tilbage i kampen.

2. halvleg var ikke nær så begivelsesrig som 1. halvleg. Forsvarskæden (Mathias Torp Steffensen, Michael Svarrer, Mathias Højby Andersen, Frederik Lorenzen og Nicolai Vorsaa) og Døllner i FIF målet fik lukket ned for det meste. Angriber Jon Petersen blev indskiftet lige efter pausen og den unge angriber skulle ikke bruge lang tid på at sætte Vejbys forsvar på prøve. Veltimede dybdeløb og en sublim evne til at glide af på sin modstander kom til at kendetegne Jons indhop, hvor det sagtens kunne være blevet til mål fra hans fødder. Desværre formåede de hårdt kæmpende FIF’ere ikke at score mere i kampen. Mod slutningen af opgøret gik FIF’erne frem for at søge udligningen. Satsning åbnede muligheden for, at Vejby kunne slå kontra. Det lykkedes desværre Vejbys nummer 4 at komme fri i det 82 minut og gøre det til 1-3, som også blev kampens resultat. I sidste minut af kampen fandt FIFs højre kant, Midde Willer, Nicolai Vorsaa med en fantastisk aflevering. Det så ud som om den unge mekaniker aldrig fandt ud af hvor fri han faktisk var i øjeblikket. Han valgte ihvertfald at sparke bolden helt forbi målet. ØV! Den går ind på lørdag!

Fortjent sejr til Vejby IF som på dagen spillede en nærmest fejlfri kamp. FIF Hillerød truppen går fra banen med opløftet pande og kan tage mange gode ting med sig fra kampen til sidste og afgørende del af oprykningsspillet i serie 4.

Kampens spiller: Thomas Bloch Hansen.